top of page
bautismo-catolico-web_white.png

BAPTISME

QUÈ ÉS EL BAPTISME?

Pel Baptisme Déu entra en la nostra persona, som habitats per Déu. Naixem a una nova vida, la vida de Déu amb i en nosaltres. És el moment més important de les nostres vides. Encara que tota la seva força transformadora podria quedar anul·lada si no hi ha una deguda iniciació a la vida cristiana. Seria com plantar una llavor i posar damunt una roca, aquesta llavor no podrà créixer.


El Baptisme ens parla del gran desig de Déu que és unir-se a cadascun de nosaltres. Déu es “mor de ganes” d'entrar en el teu cor, en la teva vida.

QUÈ DECIDEIXIN ELLS QUAN SIGUIN MAJORS?
NO, GRAN ERROR!...

“Ja triaran ells”. M'agradaria comentar-vos, breument, aquesta afirmació. L'escolto amb una certa freqüència i la trobo molt desencertada. Deixeu-me que us de algunes intuïcions que tinc en aquest sentit:


• Només en la mesura que es coneix una cosa es pot decidir seguir-la o no. Donis de la ignorància no es pot decidir ni l'adhesió ni el rebuig a res.


• Em diuen, a vegades, “és que no vull obligar-ho a res”. I jo els dic “mentida, cada dia l'obligues un munt de coses: a anar al col·le, a prendre verdura, a ficar-se al llit, a fer els deures”. I l'obligues perquè veus que el seu bé va per aquest camí, perquè el mateix en iniciar-los a la vida cristiana”


• Em sembla que només hi ha dos camins: un és el camí on els pares miren d'educar cristianament als seus fills, i l'altre el camí on es deixa que sigui el món el que ompli els seus cors i els seus caps.


• I un aspecte pràctic que conec de primera mà: al final tampoc és el nen/l'adolescent el que decideix si serà o no cristià, és l'ambient de la classe, els companys, o el fanfarró de la classe que li ha dit que “anar a catequesi és una m.”, aquesta és la “decisió” que ell pren…


• Un nen o un adolescent no té criteri per a decidir si vol o no ser cristià. Aquesta és una decisió que correspon als pares.

BATEJAR SEGONS L'EDAT
Batejar a un nen/a de 0 a 5 anys:


En aquest cas el bateig és una cosa immediata. El nen/a no entén res però els seus pares assumeixen davant Déu la responsabilitat d'iniciar-ho a la vida cristiana.

 

Els passos a seguir són:


• Venir al despatx parroquial.
• Decidim la data del bateig. Bategem els dissabtes i diumenges, al matí i a la tarda, però no tots els dissabtes ni tots els diumenges.
• No cal portar cap paper.
• Participeu – la mare i el pare - d'un parell de xerrades formatives

• Trieu al padrins. Condicions requerides als padrins:

• Batejats, necessitem la seva partida baptismal.
• Majors de 16 anys
• Les persones més creients que trobeu, perquè la seva tasca és la de col·laborar amb vosaltres en la iniciació cristiana del vostre/a fill/a.

• Realitzem el bateig.


Veniu al despatx parroquial (clica aquí per a veure horaris) i ho parlem amb calma.
 


Batejar a un nen/a de 6 a 17 anys anys:


En aquest cas com que el nen/a ja té ús de raó cal explicar-los què és això del baptisme, i per a fer-ho necessitem parlar de Déu, de Jesús, de l'Església, dels sagraments, de la vida cristiana, etc. I tot això ho fem segons les edats a través de diferents grups:


De 6-10 anys participant dels grups de catequesis, en l'edat que els correspon. En acabar el primer any de catequesi es bategen i en acabar el segon fan la primera comunió. Comencem en tercer de primària.
De 11-17 anys participant dels grups de la kt-kolla. El moment del bateig dependrà del camí de fe que vagi fent l'adolescent.

Veniu al despatx parroquial (clica aquí per a veure horaris) i ho parlem amb calma.



Batejar a algú de 17 anys o més:


En aquest cas com que el jove o adult que vol batejar-se desitja començar a viure cristianamente això exigeix un procés de formació i experiència que farà en diferents grups segons la seva edat, complementat amb unes xerrades personals amb el sacerdot:


De 17-30 anys Grup de Joves
Més de 30 anys Grup “Avançar D9”


Si estàs en aquesta situació –no estar batejat- encaridament t'ho dic: t'estàs perdent el millor i el teu no t'adones. Hi ha alguna cosa més i aquest més és Déu, i ho és tot. Amb el ja no et falta res. Ànim! No ho dubtis!


Vine al despatx parroquial (clica aquí per a veure horaris) i ho parlem amb calma.

bottom of page