A la Parròquia de Sant Sadurní posem La família en el centre i treballem perquè totes elles puguin estimar-se més i millor. Déu, per contra del que alguns havíem pensat, no és un intrús sinó qui ens uneix més. Tenim un projecte per les famílies, estiguin en el moment que estiguin. Estimem la família i volem ajudar-la a créixer. Sabem com fer-ho per esdevenir famílies sanes. El projecte de família és clau. 'amor entre tots els de casa i envers Déu, que "és amor". Si voleu venir, ens alegrarem de conèixer-vos i d'ajudar-vos en tot el que puguem.
Comunió
El sagrament més important de la nostra fe
«Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia»
Jn 6,54
Què és l'Eucaristia?
L'Eucaristia o Comunió és el sagrament més important de la nostra fe. Jesús el va instituir al darrer sopar, abans de la seva passió. Va ser la forma perfecta de quedar-se amb nosaltres, fins que arribi la fi dels temps. Encara que sembli que el pa i el vi consagrats no canvien després de la consagració, Jesús és veritablement present, no és una representació ni un acte de fe. És objectivament present.
L'Eucaristia tampoc no és una celebració que es fa per «recordar a Jesús» i quan el mossèn diu «Feu això que és el meu memorial» és interessant saber que per la cultura jueva un memorial era l'actualització d'un fet. O sigui que Jesús no ens mana que ens recordem d'Ell. No. A cada Missa, quan el mossèn consagra el pa i el vi, Jesús torna a fer exactament el mateix que va a fer amb els seus apòstols.
Per això, com que l'Eucaristia és tan sagrada, és necessari estar preparat dins del nostre cor per rebre-la i estar en la gràcia de Déu. És a dir, no podem tenir pecats greus abans de rebre a Jesús al nostre cor. Per això és important rebre el sagrament de la confessió abans de combregar.
PER COMPRENDRE MILLOR QUÈ ÉS L'EUCARISTIA
Si vols comprendre millor l'Eucaristia, llegeix els 2 posts de Mossèn Oriol sobre l'Eucaristia: «No es lo que parece» i «La Eucaristía también es para los pobres».
5 idees per saber més
-
Quina és la diferència entre Missa, Eucaristia, Comunió...
Les expressions Missa, Eucaristia i Comunió, tal i com ens explica el Catecisme de l'Església Catòlica, són variants per referir-se al mateix sagrament, que es pot dir de diverses maneres. És tanta la seva riquesa que totes són part del mateix concepte. Aquí tens tota la informació, en el punt II.
2. Què significa transubstanciació
És el canvi que experimenten el pa i el vi, durant el moment de la consagració. Quan el mossèn pronuncia les paraules «Preneu i mengeu-ne tots, que això és el meu Cos, entregat per vosaltres», encara que no ho sembli, tingui la mateixa forma i el mateix sabor (accidents), ja no és només pa, és Jesús real i present (substància). El mateix passa amb el vi.
3. Rebre la Comunió a la mà
Rebre la Comunió a la boca o a la mà, es considera una decisió personal de la persona que combrega. És molt recomanable, però, rebre-la directament a la boca.
Per rebre Jesús has de tenir les mans netes i posar la mà dreta estesa i la dreta abaix. Amb la dreta s'agafa la forma consagrada i es posa a la boca. Si queden partícules de l'hòstia, les has de consumir i mai has d'espolsar-te les mans després de combregar o fregarte-les a la roba.
4. Es pot menjar abans de combregar?
L'Església ens ensenya que ha d'haver passat una hora sense menjar abans de rebre la Comunió i l'únic que es pot beure és aigua.
Els únics que poden saltar-se aquesta norma són els malalts, les persones grans i les que tenen cura d'elles.
El xiclet, encara que no s'empassi, no es pot tenir a la boca abans de combregar i és com si fos menjar.
5. Una persona que no sigui mossèn pot donar la Comunió?
Sí. En algunes celebracions persones laiques poden donar-la. De vegades, a les esglésies la gent no s'apropa a la persona laica i només van cap al mossèn. Val igual rebre la Comunió de mans d'un laic que d'un sacerdot; si ell posa aquesta persona per ajudar-lo ho fa perquè és algú idoni d'aquest servei.
6. Per què algú m'ha de donar la Comunió i no la puc agafar jo?
Hay unos ministros encargados de darla adecuadamente. Los sacerdotes, o unos laicos idóneos y preparados, son los que tienen la responsabilidad de administrarla.
L'Eucaristia és un estil de vida
Si la vivim bé unirem la fe i la vida, la devoció i l’acció, la pregària i el treball, l’amor a Déu i l’amor als altres. El repte és viure bé la Missa, la gran pregària, i portar el que hem vist i sentit al nostre món.
Vols saber més sobre la Missa? Descarrega els 15 consells per viure l'Eucaristia!
Adorar Jesús
en l'Eucaristia
Saps què és?
Adorar a Déu és una forma de reverenciar-lo, de reconèixer que Ell és perfecte i que ens rendim a la seva voluntat i al seu amor. Mitjançant la pregària li demostrem tot el que l'estimem.
Ja fa uns anys a l'Església catòlica existeix un fort moviment d'adoració a Déu, des de l'adoració a Jesús sagramentat, és a dir, present en la forma consagrada.
A la Parròquia de Sant Esteve de Parets celebrem una adoració el 1r dissabte de cada mes, i a la de Sant Jaume cada dijous, després de la Missa.
Primera Comunió
Fer la Primera Comunió és un moment fonamental en la vida dels nens, que marca molt la seva relació amb Jesús, d'una manera particularment profunda i intensa.
A la Parròquia de Parets tenim un programa complet perquè els infants rebin la Primera Comunió, i els acompanyem en el creixement i maduració de la seva fe cristiana.